Fotografiranje

Fotografija pove več kot tisoč besed.

Privlačne podobe nas pritegnejo.
Dobre portretne fotografije pa nas zbližajo s stranko.

Pomislite: fotografija na vaši spletni strani in družabnih omrežjih je pogosto prvi stik stranke z vami.
Po njej vas stranke spoznajo, začutijo, se z vami povežejo. Zato želite biti na njih prijetni, dostopni in dosegljivi, pa tudi kredibilni in privlačni, kajne?

Toda žal ji številni samostojni podjetniki na začetku svoje poti, še zlasti tisti, ki se ukvarjajo s storitvami,  posvečajo premalo pozornosti. Na spletno stran naložijo fotografijo za dokumente, morda poprosijo za fotografiranje prijatelja in izberejo tisto, na kateri so si najbolj všeč, ali pa se fotografirajo celo kar sami, z mobilnikom. Seveda končni izdelek potem ni takšen, kot bi ga želeli. Ni le neprofesionalen, temveč tudi neprimeren in predvsem – ne pove vaše zgodbe. Ne izrazi niti vas, niti storitve, s katero se ukvarjate. S takšnimi fotografijami izgubljate svoje stranke. Čisto zares.

Če želite fotografijo:

  • ki prikaže vašo edinstvenost in karizmo,
  • ki poudari vaše kvalitete, vrednote in zanesljivost,
  • se z njo predstavite pristno, dostopno in v najboljši luči ter
  • gradite na vaši osebni znamki,

potem se tega lotite profesionalno. Izberite fotografa, ki si bo za vas vzel čas in vas spoznal, fotografa, ki  bo poskrbel, da se boste na fotografiranju počutili sproščeno in samozavestno ter vas bo na fotografiranje tudi temeljito pripravil. Da bo vaš poslovni portret odražal vas.

Kajti brand marketing ali grajenje vaše osebne znamke je v tujini resen posel. Branding se ne konča le pri izbiri logotipa. Fotografi, ki strankam pomagajo graditi njihovo osebno znamko, se tega lotijo zelo resno in, sploh v tujini, ne fotografijo zraven še dojenčkov, porok in modnih revij, skratka vsega, kar pač pride na pot. Specializirajo se v svoj segment in tako vedo, da namen portretne fotografije za grajenje osebne znamke ni v prikazovanju lepote, temveč v izražanju zgodbe in vzpostavljanju stika s stranko. Zato si vzamejo čas, da stranko spoznajo, skozi dialog raziskujejo tako osebnost kot storitev, stranko pa skozi proces vodijo, usmerjajo in poskrbijo za sproščeno vzdušje. Dober poslovni portret je del uspešne poslovne predstavitve. In tega fotografi seveda ustrezno zaračunajo.

Žal je ponudba tovrstnih storitev v Sloveniji še precej v povojih. Poznamo modno fotografijo, pa reportersko fotografijo in studijsko fotografijo, v zadnjih letih je vse bolj priljubljeno fotografiranje otrok, in brez poročnega fotografa si skoraj ne znamo več predstavljati poroke. A ko pride do profesionalnih fotografij za grajenje blagovne znamke, je  ponudba žal omejena ali pa pasje draga. Kot dolgoletna kinologa seveda veva, kako drag hobi je pes.

Zato sva se z možem odločila, da pripeljeva to storitev tudi v Slovenijo in jo, po dostopnih cenah, ponudiva na našem tržišču. In kdo sva?

Davorin Puhar se je v fotografijo zaljubil že v osnovni šoli, kjer se je pridružil foto krožku in par posnetkov naredil z očetovim aparatom. ‘Resno’ se  s fotografijo ukvarja zadnjih sedem let. Že kmalu po nakupu prvega zrcalno refleksnega aparata je postal eden od rednih fotografov revije Kužek, njegove fotografije pa so bile razstavljene tudi v celjskem Fotosalonu. Fotografiral je živali, pokrajine, nosečnice in tudi kakšno poroko, najbolj pa so ga pritegnile prav fotografije ljudi.  V letošnjem letu je njegovo srce vztrepetalo za Fujifilm X-10, s katerim ustvarja čudovite portretne fotografije, svoje znanje pa redno nadgrajuje tako v teoriji kot v praksi.

Jana Puhar sem svojo kreativnost že od malih nog udejanjala z besedami. Moji prvi spisi so bili nagrajeni s peticami in Cankarjevimi priznanji, moji prispevki objavljeni v številnih revijah, publikacijah, blogih in spletnih portalih. Svojo strast sem našla v delu z ljudmi, kot life coachinja jim pomagam uresničevati njihove sanje. In ker se te pogosto povezujejo z delom, sem tudi svoje coaching storitve, poleg pisanja, razširila v pisanje zgodb. Dobro zgodbo moramo seveda pospremiti tudi z dobro fotografijo, ta del pa sem lahko zaupala samo človeku, ki je pri svojem delu tako predan, samokritičen in natančen.  Po srečnem naključju deliva skupen naslov 10 let, sinergija najinega dela pa je vidna tudi na fotografijah.

 

 

In kako poteka sodelovanja z nama?

Preden se dogovorimo za fotografiranje, je na vrsti UVODNO SREČANJE.

Na njem se pogovorimo, kdo ste, kaj počnete, zakaj to počnete, kdo so vaše stranke.
Pogovorimo se o vaših kratkoročnih in dolgoročnih ciljih.
Skupaj raziskujemo, kaj želite s fotografijo sporočiti.
Dotaknemo se tudi vaše dolgoročne strategije pojavljanja v javnosti.
Nato določimo lokacijo ali več lokacij, termin ali več terminov ter seveda cilj fotografiranja.
In čisto na koncu uvodnega sestanka vas opremimo tudi z napotki za fotografiranje, od izbire oblačil, do izbire barv, make-upa in frizure.

Uvodni del navadno izpeljem Jana, saj znam z aktivnim poslušanjem, postavljanjem vprašanj in coaching izkušnjami stranko hitro začutiti, se vživeti v njeno zgodbo in jo usmerjati v želeno smer.
Nato izberemo primeren paket za vas, pripravimo dogovor ter osvežimo napotke še v pisni obliki.

Uvodno srečanje traja 50-60 minut, v živo ali preko Skypa.
Na DAN FOTOGRAFIRANJA si vzamemo čas. Dovolj časa, da se sprostimo, dovolj časa, da na izbrani lokaciji nastanejo fotografije, ki vas bodo ujele z vašim osebnim izrazom, fotografije, ki vam bodo pomagale povedati vašo zgodbo.

Fotografiramo tako dolgo, da nastanejo fotografije, s katerimi smo vsi zadovoljni. Skupaj izberemo najboljše, ki jih Davorin nato obdela, končni izdelek pa vam dobite na izbranem mediju.

Vas skrbi, da niste fotogenični? Verjameva, da ni nefotogeničnih ljudi! So le tisti, ki se pred objektivom sprostijo malce bolj in tisti, ki ostanejo malce bolj napeti. Za to pa poskrbiva midva. Na fotografiranju vas usmerjava, predlagava položaje, ki vam najbolje pristajajo, poskrbiva za prijetno ozadje in sproščeno ozračje. Vi se le prepustite toku dogajanja in –  uživate.  Da, uživate! Za frizuro in make-up ste že poskrbeli – z namigi vam pomagava na uvodnem srečanju, kompleti oblačil so pripravljeni, ozadje skrbno izbrano, vemo, kaj želite povedati in čas je, da to naredimo še v praksi.

Želite imeti kakovostne fotografije, ki bodo izražale vas in povedale vašo zgodbo?

Dogovorimo se za brezlačen razgovor. Več o paketih fotografiranja pa si lahko preberete tukaj.

Nekaj portretnih fotografij bova z vami delila v nadaljevanju, druge zaradi želje naročnikov ostanejo le v njihovi uporabi.